Du har ingen varer i handlekurven.
Søk
Filters
RSS

Blogg

Slik bygger du basisgarderoben din

Slik bygger du basisgarderoben din

Hvor vanskelig er det egentlig å skape den perfekte basisgarderoben? Det er faktisk enkelt og vi gir deg her noen gode råd.

Alle har behov for en basisgarderobe. De fleste av oss har det uten å være klar over det. For hva annet kan du kalle plaggene du gjerne tar på deg dag etter dag? Nettopp basisplagg! Det kan være favoritt jeansen, kjolen som passer til alle anledninger eller dressjakken som passer til det meste. Basisplaggene er de tidløse og nøytrale plaggene som ikke gjør så mye ut av seg, men som alltid er med og bygger opp antrekket. 

De beste basisplaggene er de som får resten av klærne til å «skinne». De er oljen i maskineriet som gjør at du alltid har noe å sette sammen med den fargerike pentoppen eller den kule, nye skinnjakken. Den lille sorte er det klassiske eksempelet – den kan styles opp med pumps, tones ned med flate sandaler eller tøffe joggesko.

Må-ha plaggene i en basis-garderobe

– Synes du det er vanskelig å sette basisplaggene sammen med resten av garderoben? Da har vi oppskriften til deg her: Tenk på kake!

Kakebunnen er basisplaggene dine. Typiske plagg som du alltid har på deg. For eksempel hverdagsjeansen som du bruker på jobb eller dressen du bruker når du skal være litt finere. Penkjolen, den hvite skjorten, strikkejakken eller dressjakken eller andre typiske basisplagg.

Kakefyllet er de vanlige plaggene dine. Tenk på alle de farge glade, mønstrede og spesielle toppene og blusene du har i skapet der hjemme – de er fyllet ditt. Det samme gjelder mønstrede bukser og skjørt, spesielle kjoler og tøffe jakker. På samme måte som fyllet setter smak på kaken, tilfører fyllet ditt stil til basisgarderoben.

Toppingen er tilbehøret ditt. Det er tid for å pynte kaken, og typiske eksempler på topping er sjal, smykker, vesker og sko. Slikt som setter prikken over i-en på antrekket ditt. Du trenger alle lagene for å lage en god kake – og for å bygge din egen stil.

Hvor mange plagg trenger du?

På tide med en opprydning? Her er en tommelfingerregel på hvor mange plagg du behøver for å bygge opp en god basisgarderobe. Tenk deretter et sett til vår/sommer og et til høst/vinter. 8–10 overdeler (singlett, topp, genser og bluse), 5–6 underdeler (bukse, jeans, kjole og skjørt) og 3–4 utenpå-plagg (strikkejakke, dressjakke og vest).

 

Vi har satt sammen 7 forskjellige stiler du kan bruke som utgangspunkt når du setter sammen basisgarderoben din.

 

Basisgarderoben: Hverdags-jeansen

En del farger oppfattes som mer tidløse. Kamelfargede plagg for eksempel. Tenk bare på den ikoniske kamelfargede frakken! Det peneste stiltipset er å matche genserfargen med fargen på jeanssømmen.

 

Capribuksene fra Floyd by Smith

Floyd Jenny capri

Produsent: Floyd By Smith
Den beste  capribuksa!!! Bestselgermodellen Jenny i capri, med en lengde som rekker rett under knærne. Caprien er høy på livet, og lukkes med tre dekorative knapper og glidelås. I front har caprien to lommer, og bak har den to gode baklommer og en flatterende søm over baklommene. Selvfølgelig er den i superstretch slik at den er like behagelig som fin! Og psst - den er i hovedsak laget i bomull slik den puster godt til varme dager.

Kvalitet: 70% Bomull, 23% Polyester, 7% Spandex

Kjempefin grønnfarge HANDLE FLOYD CAPRI 180A GRØNN HER !

Capri med høyt liv og 3 knapper, og store baklommer. Liten splitt nederst på buksebeinet. 

180A er en superstretchkvalitet som inneholder hele 7% spandex. Stoffet former seg etter kroppen og føles behagelige på gjennom hele dagen. På grunn av den høye andelen stretch, kan du vurdere å gå ned èn størrelse. Kvaliteten er delikat og må behandles med omhu – les vaskelappen nøye.

Mørk blå Navy,helt riktig blåfarge,en klassiker som hører hjemme i de fleste sommergarderober.

Capri har høyt liv og 3 knapper HANDLE FLOYD CAPRI HER!

HANDLE FLOYD BESTSELGER HER!

Superfin sporty og sprek rødfarge FLOYD Jenny Rød HER!

Du får selfølgelig favoritten også i sort  FLOYD 180A Jenny 206 Capri HER!

Hver uke presenterer vi 7 antrekk av 7 plagg.Vi har ofte med super caprien Jenny fra Floyd.Under her ser du hvordan du lett kan bruke capribuksa på forskjellige måter og få flere antrekk ut av den. Flere bilder finner du HER ER FLERE BILDER AV 7 ANTREKK AV 7 PLAGG!

Hver uke presenterer vi 7 antrekk av 7 plagg.Vi har ofte med super caprien Jenny fra Floyd.Under her ser du hvordan du lett kan bruke capribuksa på forskjellige måter og få flere antrekk ut av den. Flere bilder finner du HER ER FLERE BILDER AV 7 ANTREKK AV 7 PLAGG!

Så mangler du en god sommerbukse så anbefaler vi Floyd Jenny 206 i kvaliteten 180A.Den har vert en bestselger i mange år.Vi har den inne i 6 farger og prisen er fortsatt kun 399,95,-

Vi ønsker vi deg en super sommer:-)

 

Sommerhilsen fra femina

Jeanette og Madeleine

Floyd bukser - En komplett Jeansguide

Det er slettes ikke enkelt å finne den ultimate jeansen - det kan være mange bukser som er fine på, men hvordan finner du den som sitter PERFEKT ? Vi har laget en jeansguide over de populære buksene fra Floyd By Smith, der vi forklarer forskjellen på de ulike modellene - slik det kanskje blir enklere for deg å finne DIN perfekte jeans. Oversikten finner du her >>  

Trendar for vår/sommar 2019

VITAMININNSPRØYTNING

Jada, det er fortsatt vinter. Desto større grunn til å omgi seg med spreke sitrusfargar - meir effektivt energikick skal du leite lenge etter!

Fargane gjer noke med oss. Raudt gir oss energi og aukar pulsen, blått er ein dempande farge som blir oppfatta som seriøs. Den grøne fargen roar stress og er ein behagelig farge å omgi seg med. Kva passar deg?  Eit dempa og diskret uttrykk, eller ein orange farge som gir energi og oppmerksomheit? Vi står klare for å hjelpe deg med fargar, slik at du kan være trygg og fornøgd med fargevalget.

Supertøff og kjempe god T-shirt i våren og sommarens hærligaste trendfargar rød,grønn,rosa og beige

Du finn dei  HER !

Vi ser at fargane kombinerast med print som blomster, ruter og mykje prikkar - men også dyremønsteret fortsetter framover, vi vil nok sjå litt mindre leopard og meir til resten av dyreriket, blant anna zebra, tiger og slangemønster i kombinasjon med hærlige fargar - heilt fra duse nyansar og over i neonfargar... Vi går som tidligare nevnt ein svært fargerik vår og sommar i møte.

Denne trendy buksa Madeleine har på seg er fra ALIX the Label, trendsettande og tøft merke som vi har forelska oss i. Buksa er fra kolleksjonen som blir levert i april og vi har allereide tatt opp forhåndsbestillingar på denne kolleksjonen, kjolane i dette printet er nyyyydelige... Så det er berre å gle seg for deg som vil følge trendane.

Veska er fra Pourchet og er ein av våre bestselgere og du får den no altså i ORANGE som er ein av vårens sterkaste trend farge - Veskene finn du HER !

Vi ser også veeeeeldig mykje kjolar, skjørt og jumpsuit for vår og sommar 2019. Sommarkjolane er i friske fargar, lange som korte. Vi ser mykje kapper og vi ser volanger på både bluser, skjørt, bukser og kjoler. Det som er supert med kjolemoten er at det gjerne er lommer på plagga og det er er trendy med gode joggesko til,noko som gir ein sporty og comfy stil og gjer det lett å bruke plagga både til kvardag og fest.

Den kule grøne kjolen med lommer er fra Gustav og du finn den HER !

 

Det er ikkje til å gløyme beige, beige, beige, for det er også ein stor trend for vår og sommar 2019. Bruk gjerne beige i kombinasjon med fargar for ein sporty look og bruk beige saman med duse fargar og mønster gir ein meir delikat og ikkje minst eksklusiv look.

Plagga på bildet over finn du her : det beige HER og leopard stilen HER !

Til slutt vår favoritt farge, GUL...

Gult mixa med striper, prikkar eller ruter ser vi mykje av no til vår og sommaren 2019. Spreke kombinasjoner som på bildet over her. En kjole med kvit og svart mønster får ein enkel knall gul veske "over" seg, det løfter antrekket og den gule veska blir " Prikken over ièn " :-)

Antrekka på bildet over finn du  HER !

 
Med dette håper vi dokker fikk ein liten forsmak på vår og sommarmotane for 2019. Vi vil fortsette og legge ut nyheiter og trendar på facebook og instagram kvar dag, og vi gir dokke nye kombinasjonar med 7 antrekk av 7 plagg kvar veke. Gled dokker til alt som kjem i butikk no framover, det er så mykje fint og so mykje fine fargar ;-)

Helsing fra oss til deg

Jeanette & Madeleine

 

 

Kjoler til årets julebord...finn den perfekte kjolen her!

Den perfekte kjolen til julebordet.

De fleste ønsker seg en ny og lekker kjole til julebord og julen generelt, men hvordan finner du egentlig en kjole som både sitter fint og føles komfortabel å gå med?

Vi gir deg våre beste tips om hvordan du velger ut den perfekte julekjolen, som viser kroppen fra sin beste side.

Det er ikke ofte vi norske kvinner virkelig slår på stortromma når det gjelder finstasen, men ved juletider finner vi usjenert frem høye splitter, bare rygger og en hel haug med glitter. Herlig!

 

Høstens hotteste trend...Dyremønster!

Høstens villeste trend:

Slik kler du deg i dyremønster MOTE: Dyremønster står sterkt i motebildet og vi viser deg våre stylingtips.Denne høsten er en av de største trendene inspirert av dyreverden. Dyreprint har vi sett i mange år og er blant annet mye brukt av kjendiser som Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker, Alexa Chung og Kate Moss.

Bli inspirert av høstens farger

 

Naturen er en super inspirasjonskilde når vi skal forske i hva som er «min» stil og finne «mine» farger. Farger og stemninger skifter gjennom årstidene, og naturen er som stemningskart vi kan boltre oss i.

 

Høst og kjøligere dager,betyr lune varme plagg ,som vi kan "pakke"oss inn i.Denne høsten byr på et hav av hærlige farger både
på strikk og yttertøy ...og nå ER høsten her og vi kan kose oss med alt dette!
Et utvalg av høstens farger. Grønn,rust,gul,plomme,blå og sort.En bestselger genser fra Soya til 449,- finnes i str. small til xxl og i 6 herlige høstfarger.

Link HER>https://www.byfemina.no/soya-superstrikk-genser

 

 

Vi har våre klare preferanser når det gjelder klær og hår på hva som er «helt deg»,så valget faller ofte på det vi "trives" best i. Tør å prøve nye farger,det er fargenyansen som avgjør om du kler fargen,noen farger er kalde mens andre er varme.

NATUR: Høsten byr på flotte farger og stemninger på fjellet, i skogen eller ved sjøen. La deg inspirere av høstens farger.

 

Skjem deg bort med denne hærlige Part Two jakken, laget i den mykeste ullblandingen. Janikka cardiganen har en avslappet og kledelig passform, rett fasong med to store lommer foran, vakre dekorative ermer med volanger og et matchende midje belte gir en svært feminin silhuett. Denne sesongens må ha plagg. Vi elsker den ! Kvalitet: 64% ull 22% Polyamid 10% Yak 4% Spandex

Link HER>https://www.byfemina.no/part-two-jannika

Skinnhansker er et must for kalde høst og vinterdager.På bildet ser du skinnhansker fra Floyd by Smith til super pris 399,-skinnhansken er foret og har veldig fint mønster og detaljer.

Link her> https://www.byfemina.no/floyd-by-smith-kara-skinnhansker

 

 

Kule sneakers med platåsåle. Skoen er laget i ekte skinn, og tåen har elastisk bånd. Dette gjør skoen veldig komfortabel, og den går seg fint til foten. Lukkes med snøring.Sneakers favoritt  fra Nu,den er supergod på foten har god gummisåle og en mix av skinn og stoff.Anbefales!

Kvalitet: 100% Skinn
Såle: 100% Gummi

Link HER> https://www.byfemina.no/staff-0952-90-sneakers

 

Fantastisk superstretch bukse fra Soya ! Buksen har høyt liv med gode lommer både foran og bak. Lukkes med en knapp og glidelås i front. Sitter som ett skudd på og føles svært behagelig. Stikklommer i front og metallisk stripedetalj langs sidene gir buksen det lille ekstra. Rett fasong med rette ben. En super bukse for de aller fleste fasonger, som er like fin til både hverdags og fest !

Bukse er en bestselger fra Soya , buksen finnes  i størrelser fra 36-46,kjempefin høstfarge.

Link HER> https://www.byfemina.no/soya-superstretch-bukse

 

Trendy genser med lange ermer, rett fasong og rund hals. Toppen er med glitterdetaljer og ribbet strikk. Strikket er med bronse striper på halsen og bred glitter stripet kant på bunnen. Ribbet kvalitet med litt metallisk detaljer for det lille ekstra. En super behagelig topp som enkelt kan brukes både til hverdags og fest. Kvalitet: 70% viskose, 17% polyamid, 13% metall

Dere vil se mye glitter i topper nå for høsten og det skal være påde til hverdag og fest.

Link HER>https://www.byfemina.no/soya-glitter-genser

 

 

Smykke som er litt utenom det vanlige er fra Nu,de er supergode på røffe detaljer .

Link HER> https://www.byfemina.no/staff-0916-28-smykke

 

 

Øredobber er fra Ioaku.Denne svenske designerern har motatt flere designerpriser og vi er kjempefornøgd med produktene som fyker ut av butikken.Hvert smykke har en betydning og et ordtak som følger med.Dette heter The Drop og har dette ordtaket:

"La dine gode gjerninger være som regn, la det dryppe litt overalt". Øredobbene er laget i tre lag, der du selv bestemmer om alle tre lagene skal være i bruk, eller om du bare vil bruke ett eller to lag.

Made in alloy and layers of real metal plating for optimum durability.
Fri for nikkel, bly og kadmium.

Link HER>https://www.byfemina.no/ioaku-the-drop-%C3%B8redobber

 

Skjerfet i hærlig høstfarge er fra Nu og er i 100% ull.Dette skjerfet har vært med i mange år og fått navnet STAFF skjerfet,det er bare supert og har nye farger igjennom hele året.En bestselger! Alpelue og skjerf selges kun i butikken (ikke på nettbutikken ) lue 399,- og skjerf 699,-

Skinnveske er fra Floyd by Smith,veldig fin og for seg gjort skinnveske til god pris.Fargen er nydelig,en klassiker som står seg igjen år etter år.

Veske i 100% skinn som er perfekt til hverdagen. Avtagbar skulderreim. Innvendig er den fôret med glatt stoff, og organisert i to bur som skilles av med med stoff som også fungerer som lomme med glidelås. Ellers inneholder den én lomme med glidelås, og to lommer som passer fint til mobiltelefon etc. Magnetisk lukking med vriknapp, og det medfølger også en pose til oppbevaring.

Link HER>https://www.byfemina.no/floyd-by-smith-veske-l10544

Håper du så noe du likte i innlegget og at du finner inspirasjon til å finne dine favorittplagg for høsten.Vi ønsker deg en fin høstmåned og velkommen innom butikken, der vi står  klar til å hjelpe deg med din høstgarderobe.

Klem fra Jeanette og Madeleine

Hele antrekk og priser finner du HER> https://www.byfemina.no/h%C3%B8stens-varme-toner

 

 

 

 

 

 

Alix kinda girl

 Alix the label-alix kinda girl

“Don’t be shy, it’s time to really have fun with fashion through sparkly pieces.”

Råååå metallisk rosa skinnjakke...

 

Høstens nærmer seg

Klare farger fremhever printene og overgangen fra sommer

til høst blir ikke så tung og mørk.

Plaggene kan enkelt styles til varme sommerdager som svale høstkvelder!